AP
NOS Nieuws

Pakketbezorger VS bekent kindermoord na aanrijding

Een 31-jarige chauffeur die voor koeriersdienst FedEx werkt, heeft bekend dat hij een 7-jarig meisje vermoordde nadat hij haar per ongeluk had aangereden. De man vertelde de politie na zijn aanhouding dat hij in paniek was geraakt.

Athena Strand verdween vorige week bij het huis van haar vader in een dorpje even buiten Dallas in de staat Texas. De politie kwam er al snel achter dat er vlak voor haar verdwijning een pakketje bij het huis was bezorgd, Barbiepoppen die een kerstcadeautje voor Athena hadden moeten zijn.

Door de routes van bezorgdiensten na te gaan, kwam de politie na twee dagen uit bij chauffeur Tanner Lynn Horner, die vrijwel onmiddellijk opbiechtte Athena te hebben vermoord en haar lichaam te hebben verstopt. Hij leidde agenten naar de plek waar hij haar had achtergelaten, een paar kilometer buiten het dorp.

AP
Politiefoto van Tanner Lynn Horner

Horner vertelde dat hij na de bezorging van het pakketje bij het achteruitrijden het meisje had aangereden. Hoewel ze niet ernstig gewond raakte, was hij bang dat ze het haar vader zou vertellen. Op camerabeelden uit zijn bestelauto is te zien dat Horner Athena in het busje stopte en met haar praatte.

Volgens de politie bekende Horner dat hij het meisje na ongeveer een uur wurgde. Justitie is van plan de doodstraf te eisen tegen Horner.

Dol op dieren

Op een persconferentie bedankte de moeder van Athena de gemeenschap, die er volgens haar alles aan had gedaan om ervoor te zorgen dat Athena veilig thuis zou komen. "Ik ben nog altijd niet in staat haar te laten gaan", zei ze geëmotioneerd met naast haar de doos met zes poppen die voor Athena bedoeld waren.

"Ik wil dat iedereen weet dat Athena een prachtmeid was die van dansen en zingen hield en dol was op alle dieren: honden, katten, paarden, hagedissen en chinchilla's. Ze genoot van school en al haar vrienden in de eerste klas die nu worstelen met deze moord."

"Ik ben beroofd van de kans om haar te zien opgroeien door een man van wie iedereen verwachtte dat hij één simpele taak kon uitvoeren: een kerstcadeautje afleveren en weer vertrekken."

AP
Het bezorgde pakketje

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl