AFP
NOS Nieuws

Wekdienst 7/12: Biodiversiteitstop van VN van start • Besloten training Oranje

Goedemorgen! In Montreal begint de internationale biodiversiteitstop en Google komt met een jaaroverzicht van trending zoektermen.

Het weer: De noordwestelijke windrichting houdt stand en wederom staan buien op het programma. Door het verder afkoelen van de atmosfeer is een grotere kans op hagel of natte sneeuw. Bij 5 tot 7 graden blijft het niet lang liggen.

Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In de Canadese stad Montreal begint de biodiversiteitstop van de Verenigde Naties. De komende twee weken komen vertegenwoordigers van landen uit de hele wereld daar bijeen om afspraken te maken over het behoud van de wereldwijde soortenrijkdom, die bedreigd wordt door klimaatverandering.
  • Google de komt met de Year in Search, het jaarlijkse overzicht van trending zoekopdrachten. Year in Search geeft een goed beeld van de gebeurtenissen die mensen elk jaar hebben beziggehouden.
  • Twee dagen voor het duel met Argentinië in de kwartfinales van het WK werkt het Nederlands elftal een besloten training af. Bondscoach Louis van Gaal bereidt zijn ploeg vanaf 15.00 uur op het veld in Doha voor op het komende duel.

Wat heb je gemist?

In de Amerikaanse staat Georgia is de tweede en beslissende ronde van de verkiezingen voor een zetel in de Senaat gewonnen door de Democraat Raphael Warnock. Hij versloeg de Republikein Herschel Walker, een voormalige football-speler die werd gesteund door oud-president Trump.

Begin vorige maand wist geen van de kandidaten een absolute meerderheid te halen, waardoor een tweede ronde nodig was. Het was nog de enige te vergeven zetel na de midterms, de tussentijdse Congresverkiezingen, van een ruim een maand geleden.

Het stond al vast dat de Democraten hun meerderheid in de Senaat zouden vasthouden. Vóór de uitslag in Georgia waren de verhoudingen tussen Democraten en Republikeinen 50-50, maar de vicepresident - in dit geval de Democraat Kamala Harris - heeft in die gevallen de beslissende stem.

Toch is de winst van Warnock een flinke opsteker voor de partij. Bij een verdeling van 50-50 hadden de Democraten alle senatoren op één lijn moeten krijgen voor een meerderheid. Een enkele Democraat die dreigt mee te stemmen met de Republikeinen had daardoor heel veel macht naar zich kunnen toetrekken.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Mensen hebben dit jaar minder te besteden, maar daar merk je bij het kopen van een kerstboom weinig van.

Inflatie even niet belangrijk bij aanschaf kerstboom: 'Bezuinig wel op iets anders'

Fijne woensdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl