In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Vandalen vernielen sinterklaasversiering in Sint-Oedenrode

In Sint-Oedenrode zijn afgelopen weekend de sinterklaasversieringen vernield. Het was voor het eerst dat het sinterklaascomité in het dorp een aantal grote borden had neergezet van pieten, pakjes en Sinterklaas.

"Is dit nou lollig?", vraagt Marjolein Steenbakkers van het comité zich bij Omroep Brabant af. "Probeer je iets voor de gemeenschap te doen en dan gebeurt zoiets. Echt zonde."

Vandalen trokken de versieringen los en sloegen ze kapot, onder meer met stoeptegels.

Er zat weinig anders op dan de versieringen weg te gooien:

Vernielde Sinterklaasversieringen gaan de prullenbak in: 'Helaas'

Wie erachter zitten blijft gissen, maar Steenbakkers vermoedt dat het dronken jongeren zijn geweest. "We hopen dat iemand zich meldt, maar eigenlijk verwacht ik dat niet", zegt ze.

Vrijwilligers werkten dagen aan de versieringen. Schilderen, zagen: drie volle dagen zijn ze er volgens Steenbakkers mee bezig geweest.

Volgend jaar weer?

De versieringen waren al met al een week of twee in het dorp te zien. Dat het al voor Pakjesavond werd vernield is zuur, vindt Steenbakkers. "Het was een soort test om te kijken of het werd gewaardeerd. Als het dan zo kapot wordt gemaakt geeft dat wel een bittere nasmaak. We twijfelen of we hiermee doorgaan."

Advertentie via Ster.nl