Enkele van de aangespoelde dode dieren
NOS Nieuws

2500 dode zeehonden aangetroffen langs Russische kust

In Rusland zijn 2500 dode zeehonden aangetroffen langs de kust van de Kaspische Zee. Het is onduidelijk hoe de zeehonden zo massaal zijn doodgegaan, zeggen Russische autoriteiten. Waarschijnlijk zijn de dieren een natuurlijke dood gestorven.

De zeehonden werden zaterdag gevonden in Dagestan, een autonome republiek in Rusland. Eerst zou het gaan om 700 dieren, maar dat aantal werd bijgesteld naar 2500. Het hoofd van de milieubescherming in het gebied zei dat de zeehonden vermoedelijk een paar weken geleden al overleden zijn.

De dieren hebben geen uitwendig letsel, zeggen milieudeskundigen:

Massaal dode zeehonden aangespoeld langs Russische kust

Er is onderzoek gedaan naar de doodsoorzaak van de dieren, maar er waren geen tekenen dat de zeedieren overleden zijn door visnetten. Bij een laboratoriumonderzoek werden ook geen vervuilende stoffen gevonden.

Het komt vaker voor dat zeehonden in grote groepen dood worden aangetroffen. In Kazachstan gebeurde het al drie keer dit jaar langs de kust van de Kaspische Zee. In de zee in Centraal-Azië leven naar schatting van een Kaspische milieuorganisatie zo'n 70.000 zeehonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl