Gerardo Martino tijdens Mexico-Saudi-Arabië
NOS Voetbal

Bondscoach Martino stapt op na uitschakeling met Mexico: 'Dit maakt mij verdrietig'

De Mexicaanse bondscoach Gerardo Martino heeft na de uitschakeling van zijn ploeg in de groepsfase van het WK in Qatar zijn afscheid aangekondigd.

"Mijn contract is met het laatste fluitsignaal afgelopen. Meer hoeft er niet meer te worden gedaan", zei de 60-jarige coach na de wedstrijd tegen Saudi-Arabië.

Mexico won na een spannende ontknoping met 2-1, maar dat was niet voldoende om de achtste finales te halen. Op basis van het doelsaldo eindigde het land als derde achter groepswinnaar Argentinië en Polen.

"Ik ben de hoofdverantwoordelijke voor deze teleurstelling. Het maakt me heel verdrietig", zei Martino.

Nadat Mexico op zeven eindrondes op rij in de achtste finales was gestrand, was het de eerste uitschakeling in de groepsfase sinds 1978. Martino was zich daarvan bewust. "Ik neem alle verantwoordelijkheid op me. Dit is heel lang niet gebeurd."

De verwachtingen in Mexico waren in aanloop naar het WK overigens niet hooggespannen vanwege de tegenvallende prestaties van de ploeg dit jaar.

Bij Mexico behoorden PSV'er Érick Gutiérrez en Ajacieden Edson Álvarez en Jorge Sánchez tot de WK-selectie.

Aanbod afgeslagen

Volgens Mexicaanse media had de voetbalbond voor het WK het contract met de trainer willen verlengen tot en met het WK van 2026 (in Mexico, de Verenigde Staten en Canada), maar Martino had dat afgeslagen.

Martino kreeg in 2019 de leiding over het nationale elftal. Hij leidde zijn ploeg in dat jaar naar de zege in de Gold Cup. Hij was in 2013 en 2014 onder meer coach van FC Barcelona en had tussen 2014 en 2016 Argentinië onder zijn hoede.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl