NOS
In samenwerking met
NH Nieuws
NOS Nieuws

Op Schiphol opgepakte man had niets gevaarlijks bij zich

De 55-jarige man die gisteren op Schiphol Plaza werd opgepakt, had geen gevaarlijke stoffen bij zich.

Onderzoek van zowel Defensie als de Milieu Ongevallendienst van het RIVM heeft dat uitgewezen. De man is aangehouden voor bedreiging en zit nog steeds vast, meldt AT5/NH Nieuws.

De man landde gisterochtend op Schiphol. Even later vertelde hij de marechaussee op Schiphol Plaza (het winkelcentrum op het vliegveld) dat hij gevaarlijke stoffen bij zich had. De marechaussee sloeg kort na de melding groot alarm.

Grote afzetting

Naast politie, ambulances en brandweer werden ook specialistische teams zoals de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) van Defensie opgetrommeld. Een deel van Schiphol Plaza werd afgezet. Waar het in eerste instantie nog om een kleine afzetting ging, werd het afgesloten gebied in de loop van de ochtend en middag groter.

De verdachte werd opgepakt en nadat de onderzoeksteams ter plaatse waren in een zogenoemde ontsmettingsstraat nagekeken. Ook de bagage die de man bij zich had, is onderzocht. Daarbij is niets gebleken van eventuele gevaarlijke stoffen. Waarom de verdachte daar toch mee dreigde, is onduidelijk. Over zijn identiteit is niets meegedeeld, maar volgens Omroep Gelderland komt hij uit Tiel.

Overlast

De situatie leidde tot grote overlast voor treinreizigers, omdat ook een deel van het NS-station Schiphol was afgezet.

Advertentie via Ster.nl