AFP
NOS Nieuws

Basejumper overlijdt na sprong van viaduct van Millau, hoogste brug in Europa

Een basejumper is om het leven gekomen, nadat hij van het viaduct van Millau in Zuid-Frankrijk was afgesprongen. De parachute van de man opende niet.

Het wegdek van het viaduct van Millau ligt op ruim 200 meter hoogte en de brugpijlers hebben een maximale hoogte van 336 meter. Daarmee is het de hoogste brug van Europa. De sprong was illegaal.

Basejumpen is een extreme sport waarbij deelnemers onder meer van gebouwen afspringen met een ingeklapte parachute, waarna ze die pas op het laatste moment uitklappen. Ze hebben vrijwel nooit een reserveparachute. Omdat veel dichter bij de grond wordt gesprongen dan bij een sprong vanuit een vliegtuig is de sport een stuk gevaarlijker dan een reguliere parachutesprong.

Verbod na doden en gewonden

Het 30-jarige slachtoffer sprong vanochtend rond 08.30 uur met twee andere basejumpers van de brug. De parachute van de man ging niet op tijd open en toen hij de grond raakte, was hij op slag dood, meldt de krant Midi Libre. Er wordt nog onderzocht hoe het kwam dat de parachute niet werkte.

In Zuid-Frankrijk is de brug een populaire plek voor basejumpers en ook de nabijgelegen brug bij Verrières werd regelmatig gebruikt voor sprongen. Vanwege verschillende doden en zwaargewonden is het in mei door het lokale bestuur verboden om nog van deze bruggen af te springen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl