In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

ProRail doet aangifte van fietsen op spoor bij Boskoop

Spoorbeheerder ProRail doet aangifte nadat gisteravond een trein was gebotst op een aantal fietsen die op het spoor waren gelegd bij station Boskoop Snijdelwijk. Volgens ProRail is dit waarschijnlijk met opzet gedaan.

"Ik snap niet waarom je zoiets zou doen", zegt een woordvoerder van Prorail bij Omroep West. "Als het aan mij ligt, wordt er hard aangepakt."

Er raakte niemand gewond toen de trein op de fietsen klapte, wat volgens een woordvoerder van de spoorbeheerder ook anders had kunnen zijn. "Het is onacceptabel."

ProRail heeft gisteravond het spoor weer vrijgemaakt, waardoor de treinen vandaag weer volgens dienstregeling kunnen rijden. "Het kost in ieder geval heel veel tijd van personeel om dit weer op te ruimen. Die tijd kan nuttiger gebruikt worden uiteraard."

Bergingswerkers hebben gisteravond zeker acht fietsen onder het treinstel gevonden. "Het lijkt wel of er een hele fietsenstalling op het spoor is gegooid," zei een officier van de spoordienst.

De woordvoerder zou willen dat er meer camera's langs het spoor staan, want nu zijn er geen beelden gemaakt van de daders.

Advertentie via Ster.nl