NOS Nieuws

Wekdienst 28/11: Tweede Kamerdebat over mediabegroting • Uitreiking televisieprijs Rose d'Or

Goedemorgen! De Tweede Kamer gaat vandaag in debat met staatssecretaris Uslu (Media) over de mediabegroting. En vanavond wordt de Rose d'Or uitgereikt. Onder meer Het Klokhuis maakt kans op de televisieprijs.

Eerst het weer: er is veel bewolking en soms wat regen of motregen. De maximumtemperatuur ligt tussen 8 en 10 graden.

Weerbericht 28 november

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De Tweede Kamer gaat vandaag in debat met staatssecretaris Gunay Uslu (Media) over de mediabegroting. Er wordt onder meer gesproken over het Volkskrant-artikel met onthullingen van de angstcultuur bij De Wereld Draait Door. Kamerleden zien dit als een aanleiding om de onzekere en kortlopende contracten bij de publieke omroep aan de kaak te stellen.
  • Vanavond komt het Veiligheidsberaad samen om met staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) verder te praten over de spreidingswet, die asielopvangplekken regelt. De burgemeesters willen praten over de effectiviteit van deze wet.
  • De Rose d'Or, een van de belangrijkste Europese televisieprijzen, wordt vanavond uitgereikt. Dit jaar zijn er meerdere Nederlandse kanshebbers, waaronder Het Klokhuis en De Verraders.
  • Om 13.00 uur wordt een uitspraak verwacht in de zaak tegen de 33-jarige Olivier van de G., die verdacht wordt van het misbruiken en doden van de 14-jarige Esmee. Het OM heeft een celstraf van 14 jaar en tbs met dwangverpleging geëist.

Wat heb je gemist?

De Wellcome Collection in Londen sluit voor onbepaalde tijd zijn deuren. Het Britse museum over internationale geneeskunde vindt dat de permanente collectie gebaseerd is op achterhaalde ideeën die discrimineren op basis van ras, geslacht en aandoeningen.

De huidige leiding van het museum noemt de collectie problematisch. "Van wie waren al deze voorwerpen? Hoe zijn ze verworven? Wat geeft ons het recht om deze verhalen te vertellen?"

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Als premier Rutte stopt als minister-president, wil hij fulltime gaan lesgeven. Hoewel hij nog niet denkt aan stoppen, ziet hij zichzelf wel fulltime voor de klas staan. Dat zei hij gisteren tegen Den Haag FM.

Om leraar te worden, moet hij nog wel een opleiding volgen, zegt Rutte:

Rutte: 'Na premierschap ga ik lesgeven, superleuk'

Fijne maandag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl