EPA
NOS Nieuws

Wekdienst 24/11: Jeugdbeschermers naar Tweede Kamer • Terreurverdachten voor rechter

Goedemorgen! Jeugdbeschermers trekken vandaag naar de Tweede Kamer, waar opnieuw over de problemen in de jeugdzorg wordt gedebatteerd. En op het WK voetbal komen onder meer Brazilië en Portugal in actie.

Eerst het weer: vanochtend valt in de noordelijke helft een enkele bui, maar uiteindelijk wordt het overal droog en zonnig. Bij een matige tot aan zee vrij krachtige zuidwestenwind liggen de maxima tussen 11 en 12 graden. In de avond neemt de bewolking weer toe gevolgd door regen uit het westen.

Weerplaza
Weer 24 november

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden. Bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Zo'n tweehonderd jeugdbeschermers komen naar de Tweede Kamer. Daar praten Kamerleden opnieuw over de problemen in de jeugdzorg. De sector wil snel meer geld en menskracht om de lange wachtlijsten aan te pakken.
  • Negen mannen die in september vorig jaar in Eindhoven werden opgepakt op verdenkingen van terrorisme, verschijnen voor de rechter. Ze werden destijds gearresteerd nadat het in een afgeluisterd gesprek ging over het doodschieten van Mark Rutte en Thierry Baudet.
  • De energieministers van de EU-lidstaten komen weer bij elkaar in Brussel om te praten over het prijsplafond voor gas. De Europese Commissie heeft daar een voorstel voor gedaan.
  • Op het WK neemt Zwitserland het op tegen Kameroen om 11.00 uur, Uruguay speelt om 14:00 uur tegen Zuid-Korea, om 17.00 uur is het de beurt aan Portugal en Ghana, en Brazilië en Servië spelen om 20.00 uur de laatste wedstrijd van vandaag. Alle duels zijn live te volgen via NOS.nl en de NOS-app.

Wat heb je gemist?

De kiescommissie in Brazilië heeft een klacht van vertrekkend president Jair Bolsonaro afgewezen. Het team van Bolsonaro vocht dinsdag de uitslag van drie weken geleden alsnog aan. Niet alleen is zijn klacht afgewezen, zijn partij moet ook een boete van 23 miljoen real (4,1 miljoen euro) betalen omdat zijn partij volgens de kiescommissie het kiessysteem zou ondermijnen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

De kantine van voetbalclub DCG in Amsterdam was bij de eerste wedstrijd van Marokko op het WK het decor van de voetbaltalkshow Mocro Inside. De supporters van Marokko konden er genieten van het duel tegen Kroatië en ze kunnen er later in de groepsfase ook de wedstrijden tegen België en Canada zien.

De talkshows rond de wedstrijden van Marokko worden georganiseerd door Nordin Ghouddani. Hij vindt het fantastisch als Nederland wint, vertelt hij, maar het weegt niet op tegen de trots en liefde voor Marokko:

Talkshow rond wedstrijden Marokko: 'Intens, passievol en soms ook nuchter'

Fijne donderdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl