NOS Nieuws

Unieke liefdesbrieven van jonge Bob Dylan geveild

Op een veiling in Boston zijn 42 liefdesbrieven van Bob Dylan verkocht. Een Portugese boekwinkel in Porto betaalde omgerekend 650.000 euro voor de brieven, die Dylan van zijn zestiende tot zijn achttiende schreef aan jeugdliefde Barbara Ann Hewitt.

Op dat moment, in de periode 1957 tot 1959, heette Dylan nog Robert Zimmerman. Het was nog jaren voor zijn grote doorbraak als artiest. Over die periode is weinig bekend, maar de brieven geven een uniek inkijkje.

Robert was in die tijd verliefd op Hewitt en in de brieven is te lezen dat hij haar mee uit vraagt naar een optreden van Buddy Holly. En hij schrijft gedichten voor haar.

Transformatie

Volgens de veilingmeester zie je in de brieven de transformatie van Robert Zimmerman naar Bob Dylan. Zo schrijft hij dat hij erover denkt zijn naam te veranderen. Sterker nog, zijn brieven worden steevast al afgesloten met de woorden "Love, Bob".

  • RR Auction
  • RR Auction
  • RR Auction

Ook fantaseert hij over het verkopen van miljoenen platen. Sinds 1962 is die droom uitgekomen; in totaal verkocht de zanger 125 miljoen platen.

Hewitt heeft de 42 handgeschreven brieven, in totaal 150 pagina's, altijd bewaard. Haar dochter vond ze na haar overlijden in 2020.

De Portugese boekwinkel gaat de brieven opslaan in het archief. De winkel heeft toegezegd dat de brieven in te kijken blijven voor Dylan-fans.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl