FIOD
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

FIOD onderschept miljoen valse coronatests in Nijmegen

De fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst FIOD heeft een miljoen valse coronatests gevonden in een loods in Nijmegen. Met hulp van de douane zijn de tests inbeslaggenomen. Er is (nog) niemand opgepakt. De testen worden vernietigd.

De douane kwam de enorme partij tests op het spoor na een een tip, meldt Omroep Gelderland. Volgens de tipgever waren de nep-coronatests afkomstig uit China en zouden ze via Schiphol en het vliegveld bij Maastricht op de Duitse markt moeten belanden. Onduidelijk is hoe ze in de loods in Nijmegen zijn terechtgekomen. Justitie gaat dat onderzoeken.

De FIOD sluit niet uit dat de coronatests 'gewoon' werken en doen wat ze moeten doen: aantonen of je corona hebt of niet. Toch laat de FIOD de hele partij vernietigen. "Het gaat om tests waarbij de plaats en merknaam die erop staan niet overeenkomen. Het is dus merkvervalsing en dat is niet toegestaan", aldus een woordvoerder van de FIOD.

Coronatests in de supermarkt of de drogist kosten tussen de 2,50 en 10 euro, zowel in Nederland als in Duitsland. Daarmee zou de winkelwaarde van de inbeslaggenomen partij tussen de 2,5 miljoen en 10 miljoen euro bedragen.

Advertentie via Ster.nl