Wrakken van de toestellen
NOS Nieuws

Zes inzittenden omgekomen bij crash tijdens vliegshow in Dallas

Alle zes inzittenden van de twee vliegtuigen die gisteren bij een vliegshow in Dallas op elkaar botsten, zijn om het leven gekomen. De autoriteiten van de Amerikaanse stad hebben dat vandaag bekendgemaakt. De slachtoffers worden nog geïdentificeerd.

Bij de show kwamen een Boeing B-17 Flying Fortress en een Bell P-63 Kingcobra met elkaar in botsing. Hulpdiensten rukten massaal uit.

Onduidelijk was aanvankelijk hoeveel slachtoffers er waren, omdat het aantal inzittenden per toestel niet bekend was. Wel was duidelijk dat er in de vliegtuigen alleen getrainde professonals zaten.

Honderden toeschouwers

Honderden toeschouwers waren getuige van de crash op de vliegshow Wings Over Dallas, ter herdenking van de Tweede Wereldoorlog. De show vond plaats boven een vliegveld bij de Texaanse stad. Geen van de toeschouwers raakte gewond. "Ik was compleet in shock, ik kon het niet geloven", zei een ooggetuige achteraf tegen persbureau Reuters.

Hoe de crash heeft kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk. Ooggetuigen verklaarden dat de kleinere Bell P-63 wegvloog uit een formatie met twee andere toestellen en op de B-17 botste. Op beelden is te zien hoe beide toestellen daarna neerstorten en in brand vliegen.

De Amerikaanse luchtvaartautoriteiten doen onderzoek naar de botsing. Het onderzoek wordt geleid door de National Transportation Safety Board. Ook de FAA is erbij betrokken.

Op onderstaande beelden is de crash te zien. Let op: deze beelden kunnen als schokkend worden ervaren:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl