Politie op de Aarschotstraat in Brussel
NOS NieuwsAangepast

Agent in Brussel overleden na aanval met mes, dader neergeschoten

In de Aarschotstraat in Brussel-Noord zijn twee agenten neergestoken. Eén agent, een man van 20, is overleden. De dader is neergeschoten. Volgens de krant Het Laatste Nieuws overleed hij in het ziekenhuis, maar het Belgische federaal parket ontkende dat later op de donderdagavond.

De agent die is overleden zou met een mes in zijn hals zijn gestoken. De andere agent is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De toestand van de agent is onduidelijk.

Eerder op de dag zou de dader naar een politiebureau zijn gegaan en daar hebben geroepen dat hij agenten ging vermoorden, melden politiebronnen aan de Standaard. De man, die illegaal in België verbleef, werd verhoord, maar niet vastgezet.

Patrouille

Rond 19.15 uur viel hij de twee agenten aan die op patrouille waren in Brussel-Noord. De agenten riepen versterking op, waarna de verdachte door een opgeroepen collega één keer in het been en één keer in de buik werd geraakt. Hij werd opgepakt en gewond naar het ziekenhuis gebracht.

De dader zou volgens getuigen "Allahoe akbar" hebben geroepen, melden meerdere media. De politie heeft dit nog niet bevestigd. hier wordt nog onderzoek naar gedaan. Het onderzoek is volgens de VRT overgedragen aan het federaal parket, dat gaat onderzoeken of het om een terroristische daad gaat. Het dreigingsniveau wordt als gevolg van de aanval niet verhoogd, en blijft op niveau 2. Dat betekent dat een dreiging niet waarschijnlijk is op dit moment.

De Belgische politie geeft vrijdagochtend een persconferentie over de zaak.

Op Twitter betuigt de Belgische premier De Croo zijn medeleven aan de nabestaanden van de omgekomen agent:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl