Luuk de Jong veroverde met Sevilla in 2020 de Europa League
NOS Voetbal

PSV treft Sevilla in tussenronde Europa League; Ajax stuit op Union Berlin

In de tussenronde van de Europa League is Ajax gekoppeld aan Union Berlin; PSV neemt het op tegen Sevilla, de oude club van Luuk de Jong. Dat heeft de loting in Nyon uitgewezen.

Sevilla won de Europa League de afgelopen negen jaar liefst vier keer. De laatste keer, in 2020, was toenmalig Sevilla-spits De Jong goed voor twee doelpunten in de finale, die met 3-2 werd gewonnen van Internazionale. Deze zomer keerde hij terug in Eindhoven.

"Voor mij persoonlijk is dit een schitterende loting", reageert De Jong op de website van PSV. "Ik kijk ernaar uit om de mensen van de club weer te zien. Het gaan twee bijzondere wedstrijden worden. Ik heb er erg veel zin in. Het is een prachtig affiche."

Niet in beste fase

In de poulefase van de Champions League eindigde Sevilla als derde, achter Manchester City en Borussia Dortmund. In de Spaanse competitie draait het dit seizoen nog niet best: Sevilla staat zeventiende met elf punten uit dertien wedstrijden.

"De club zit niet in de beste fase, maar dat zegt niets over de wedstrijden die we over een aantal maanden moeten spelen", aldus De Jong. "Februari is nog ver weg."

Ajax treft oude bekenden

Ajax stuit op Union Berlin, dat in de groepsfase van de Europa League tweede werd achter het Belgische Union. De tweede club uit Berlijn (Hertha BSC is van oudsher de grootste club in die stad), die in 2019 naar de Bundesliga promoveerde, was dit seizoen koploper in de Duitse competitie, maar verloor afgelopen weekeinde met 5-0 bij Bayer Leverkusen en staat nu derde.

Sheraldo Becker is een van de blikvangers van Union Berlin. De oud-speler van Jong Ajax, PEC Zwolle en ADO Den Haag scoorde dit seizoen al zes keer. Ook Danilho Doekhi, oud-speler van Jong Ajax en Vitesse, speelt bij Union. De Berlijners verloren vorig seizoen twee keer van Feyenoord in de groepsfase van de Conference League.

Ajax-trainer Alfred Schreuder kent Union goed uit zijn periode in de Bundesliga, waar hij Hoffenheim coachte. "Het is een unieke club met heel veel saamhorigheid. Dat straalt het team ook uit. Het team is namelijk super gedisciplineerd."

"Union speelt over het algemeen het 5-3-2-systeem", weet Schreuder. "Ze staan verdedigend erg goed en compact. Maar met het thuispubliek gaan ze ook zeker naar voren. Ze hebben snelle jongens voorin."

De absolute kraker van de tussenronde wordt het duel tussen FC Barcelona en Manchester United. Frenkie de Jong en Memphis Depay zullen het dus opnemen tegen de ploeg van trainer Erik ten Hag, waar onder anderen Tyrell Malacia en Donny van de Beek onder contract staan.

Winnaars naar achtste finales

In de tussenronde nemen de nummers drie uit de groepsfase van de Champions League het op tegen de nummers twee uit de poules van de Europa League. De winnaars gaan door naar de achtste finales van de Europa League. De acht groepswinnaars, waaronder Feyenoord, hebben zich daar al voor geplaatst.

De tussenrondes worden afgewerkt na het WK en de winterstop, op 16 en 23 februari. Een dag later wordt er dan geloot voor de achtste finales van de Europa League, die op 9 en 16 maart op het programma staan.

De finale van de Europa League is op 31 mei in de Puskás Aréna in Boedapest.

Tussenronde Conference League

Er is in Nyon ook nog geloot voor de tussenronde van de Conference League. In het derde Europese toernooi is AZ al zeker van een plek in de achtste finales, waarvoor pas op 24 februari wordt geloot en waar de eerste wedstrijden op 9 maart worden gespeeld.

In de tussenronde zijn de nummers drie uit de groepsfase van de Europa League gekoppeld aan de nummers twee uit de poulefase van de Conference League. Dat leverde de volgende acht wedstrijden op. De speeldata van de tussenronde zijn 16 en 23 februari.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl