In samenwerking met
Omroep West
NOS NieuwsAangepast

Pakhuis op industrieterrein Den Haag verwoest door brand

Een pakhuis op een industrieterrein in Den Haag is door een grote brand volledig verwoest. De brand is inmiddels onder controle, meldt de brandweer. Het nablussen zal naar verwachting nog enkele uren duren.

De brand brak rond het middaguur uit. Volgens een woordvoerder van de brandweer is het pand volledig verloren gegaan. "Het pand wordt de komende uren met behulp van een grote kraan verder gesloopt en uit elkaar getrokken", zegt de brandweer. "Dit is nodig om de brand uit te krijgen en om het opnieuw oplaaien van de brand te voorkomen."

In het pakhuis zaten meerdere bedrijven gevestigd, meldt Omroep West. Volgens de brandweer duurt het nog enkele uren voordat de brand is geblust.

Boven het gebouw zijn metershoge zwarte rookwolken te zien:

Grote brand industrieterrein

Vanwege rookoverlast is in de omgeving een NL-Alert verstuurd. Mensen worden geadviseerd om uit de rook te blijven, ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten.

In omliggende wijken zijn wat asdeeltjes neergekomen. "Deze zijn niet schadelijk en kun je vergelijken met asdeeltjes die je misschien wel vanuit je barbecue kent. Het is niet noodzakelijk om dit op te ruimen, maar het mag wel. Je kunt ook je schoenen schoonspuiten voor je je huis ingaat, om viezigheid in huis te voorkomen", aldus de brandweer.

De rookwolken zijn ook in Leidschenveen te zien

De brandweer is met veel materieel ter plaatse om het vuur te bestrijden. Korpsen uit Leiden, Delft, Pijnacker-Nootdorp en Zoetermeer helpen met blussen. "Brandweerlieden proberen op meerdere hoogwerkers de brand te blussen", zegt een verslaggever van Omroep West. Daarnaast heeft de brandweer een drone en een blusrobot ingezet.

Volgens een ooggetuige greep het vuur snel om zich heen. "We hadden pauze en wilden naar de supermarkt verderop gaan, maar toen zagen we opeens een klein beetje zwarte rook boven het gebouw uitkomen. Dus we zijn even blijven kijken en de rook werd alleen maar meer en meer. Toen de brandweer eindelijk kwam, stond de voorkant eigenlijk al helemaal in de fik."

Omliggende straten zijn inmiddels door de politie afgesloten en kijkers worden weggestuurd. Vanwege de rook geldt er een snelheidsbeperking op de A4 bij Leidschendam. Dit kan overlast geven voor het verkeer, waarschuwt Rijkswaterstaat.

Advertentie via Ster.nl