Danilho Doekhi knuffelt Robin Knoche

Voormalig Vitesse-aanvoerder Doekhi houdt Union aan kop in Bundesliga

Union Berlin heeft de koppositie in de Bundesliga weer in handen. In Stadion An der alten Försterei kopte Danilho Doekhi de thuisploeg ver in de blessuretijd langs Borussia Mönchengladbach: 2-1. Bayern München zakte zo weer naar plek twee.

Union dacht via clubtopschutter Sheraldo Becker op 1-0 te komen. De Surinaams international veranderde een schot van Rani Khedira doeltreffend van richting, maar deed dat met een hand. De daaropvolgende goal van Borussia Mönchengladbach telde wel. Nico Elvedi kopte na een hoekschop beheerst raak.

In een zinderend Berlijns kwartiertje sloeg Union toe. Kevin Behrens maakte met een kopbal gelijk, een kopgoal van Christopher Trimmel werd afgekeurd, maar via de treffer van Doekhi uit een corner in de 97ste minuut won Union met de laatste actie van de wedstrijd alsnog.

Waar Becker tot nu toe de man van het seizoen was bij Union Berlin met zes goals, ging de hoofdrol dit keer naar Doekhi. De ex-verdediger van Excelsior, Jong Ajax en Vitesse, die afgelopen zomer overstapte naar Union, maakte zijn eerste Bundesligagoal.