Vlnr: Harmen (de broer van Teunis die de drenkeling aan boord hees), stuurman Jan (die de boei wierp) en de (Franse) bemanningsleden Mathieu en Anthony
NOS Nieuws

Gezondheid geredde kajakker verbeterd, Urker vissers willen contact

Met de gezondheid van de Britse kajakker die gisteren door Nederlandse vissers in Het Kanaal werd gevonden, gaat het over het algemeen goed. Dat zeggen de lokale autoriteiten. Gisteren was de man onderkoeld, uitgedroogd en uitgeput aangetroffen.

Kapitein Teunis de Boer uit Urk en zijn vier bemanningsleden willen met de man in contact komen. "Ik wil ook zijn kant van het verhaal horen. Als hij daadwerkelijk dagen op die boei heeft gezeten, is hij ook een held. Dat kan niet anders als je dat overleeft."

De vissers zijn op het Franse schip de Madeleine onderweg naar Boulogne-sur-Mer. In een ziekenhuis in die havenstad werd de kajakker gisteren naar de IC gebracht.

In deze video vertelt De Boer over de drenkeling:

Zo redde kapitein Teunis de Boer de kajakker die vastzat op de boei

De visser moet het nog "een plekje geven", maar beseft wel hoe bijzonder zijn reddingsactie was, vertelt hij vanaf het schip op zo'n 15 kilometer van Calais.

De autoriteiten gaan er op basis van gesprekken met de man van uit dat hij 48 uur in het water en op de boei heeft doorgebracht. "Als je het achteraf bekijkt, is het natuurlijk heel wat en een wonder dat het zo is gelopen", zegt De Boer.

Dat de vissers de man hebben kunnen redden, geeft ze een "opgelucht en dankbaar" gevoel. "Als een medemens in nood is en je kan hem helpen, ben je natuurlijk blij dat je iets kan doen. En de reacties zijn louter positief, echt overweldigend."

Teunis de Boer zag de drenkeling vanaf deze plek

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl