AFP
NOS Nieuws

Voor Elizabeth achtergelaten Paddington-beren gedoneerd aan goed doel

Het Britse koningshuis doneert de ruim duizend voor koningin Elizabeth achtergelaten Paddington-beren en andere speelgoedberen aan een goed doel. De knuffels werden massaal achtergelaten bij onder meer Buckingham Palace en Windsor Castle na de dood van Elizabeth.

Paddington werd in 1958 bedacht door de Britse schrijver Michael Bond. De mensen die de knuffels achterlieten deden dat hoogstwaarschijnlijk, omdat de koningin enkele maanden voor haar dood in een filmpje te zien was met het beertje om te vieren dat ze zeventig jaar op de troon zat.

In het filmpje is te zien dat zij thee drinkt met Paddington en met hem spreekt over hun voorliefde voor boterhammen met marmelade.

Na haar dood werden zo veel Paddington-beren en boterhammen met marmelade achtergelaten dat de beheerders van de parken in Londen het publiek opriepen om daarmee te stoppen.

De achtergelaten beren worden gereinigd en dan gedoneerd aan Barnardo's, een organisatie die onder meer getraumatiseerde kinderen steunt. De koningin was ruim dertig jaar beschermvrouw van dit goede doel.

Het Britse koningshuis deelde een foto van koningin-gemalin Camilla met een deel van de beertjes:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl