NOS Voetbal

Jansen hanteert bij AZ na nederlaag 24-uursregel: 'Vizier op Feyenoord'

AZ-trainer Jansen: 'Aanvallend te weinig gebracht'

AZ verslaan dit seizoen. Het kan echt. Apollon Limasol bewees het gisteren in de Conference League. Trainer Pascal Jansen zag zijn ploeg met 1-0 onderuit gaan op Cyprus. Een slechte generale met oog op het belangrijke eredivisieduel met Feyenoord dit weekend.

Dat de Alkmaarders verloren van Apollon mag een verrassing genoemd worden. "Op slordige wijze komen we achter en daarna hebben we het gewoon niet meer om kunnen draaien", reageert Jansen. "We brachten aanvallend te weinig."

"Onze kwaliteit is dat we ons bij een tegenslag aan het plan houden en rustig blijven", vervolgt Jansen. "Gisteren lukte dat niet omdat de finesse ontbrak in de laatste fase van een aanval."

Een pijnlijke nederlaag, alleen daar moet AZ niet te lang bij stilstaan, vindt Jansen. "We hanteren hier de 24-uursregel." Dat wil zeggen dat er na de wedstrijd maar 24 uur genoten of gerouwd mag worden, zo legt Jansen uit. Met negen punten uit vier duels is AZ nog altijd koploper in de groep.

Jansen over AZ-Feyenoord: 'Wordt een mooi duel'

De focus wordt gauw verlegd. Zondagmiddag (16.45 uur) komt Feyenoord, de nummer vier van de eredivisie, op bezoek in Alkmaar. "Het is zaak dat we vandaag herstellen. Vanaf morgen gaat het vizier op Feyenoord", zegt Jansen. "Dat belooft een mooie wedstrijd te worden."

AZ is in de competitie ongeslagen koploper. Jansen blijft er nuchter onder. "Dat is mooi, aankomende zondag aan ons de taak dat het nog even zo blijft. We weten wat we willen en hoe we dat moeten bereiken."

"Ondanks het verlies gisteren, kijken onze jongens er weer naar uit een prestatie op de mat te leggen. Het is fantastisch werken met die gasten", aldus Jansen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl