Hauptzollamt München
NOS Nieuws

Duitse douane vindt levende witte alligator in koffer op vliegveld München

De Duitse douane heeft op het vliegveld van München een levende albino-alligator gevonden in een koffer. Een passagier wilde het dier meesmokkelen op zijn vlucht naar Singapore. Naar verluidt wordt in Azië zo'n 75.000 euro neergeteld voor witte alligators.

De alligator - een krokodilachtig reptiel - was helemaal in vershoudfolie gewikkeld, alleen zijn neusgaten waren vrijgelaten. Daardoor kon hij zich niet meer bewegen. Het dier was ongeveer een meter lang en zat in een veel te kleine koffer. De kans dat hij de vlucht had overleefd, was klein, stelt de douane.

Een medewerker van de security check zag eind september iets opvallends bij het scannen van een koffer. Hij informeerde de douane, die de koffer openmaakte en de levende witte alligator aantrof.

Hauptzollamt München
De röntgenfoto van de koffer met de alligator erin

Samen met een dierenarts hebben de douaniers het dier uit de folie bevrijd en naar een reptielenopvang gebracht, waar het verder wordt verzorgd. Volgens Duitse media maakt het dier het goed.

De eigenaar van de koffer, een 42-jarige zakenman die onderweg was vanuit de VS, werd nog voor vertrek van de vlucht naar Singapore opgespoord. Er is een strafrechtelijk onderzoek naar hem ingesteld wegens verboden dierensmokkel.

Alle krokodilachtigen vallen onder de beschermde diersoorten. Deze mississippialligators werden in de jaren zeventig bedreigd met uitsterven, maar is gered dankzij kweekprogramma's. Het dier komt vooral voor in de moerassen van Florida en Louisiana. Albino's zijn wit door een genetisch defect, waardoor geen pigment wordt gemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl