Politieactie bij een bedrijf in Montfoort
NOS NieuwsAangepast

Zeven arrestaties, drugsbende verdacht van witwassen ruim 100 miljoen euro

De politie heeft op verschillende plaatsen in Nederland zeven mannen gearresteerd in een internationaal onderzoek naar een criminele organisatie. De bende wordt verdacht van het witwassen van ruim 100 miljoen euro en drugshandel.

Er zijn volgens de politie tussen de 500 en 600 rechercheurs betrokken bij de actie, waarbij woningen en bedrijfspanden worden doorzocht. Er zijn onder meer de arrestaties verricht in Rotterdam, Bergschenhoek, Oostvoorne, Nieuwerkerk aan den IJssel, Uithoorn en Amsterdam.

De aangehouden mannen zijn tussen de 33 en 44 jaar. Ze hebben allemaal de Nederlandse nationaliteit. Mogelijk worden nog meer verdachten aangehouden.

Servië en Luxemburg

Er zijn ook invallen in het Limburgse Valkenburg, Montfoort, Den Haag en Denekamp. Ook in Luxemburg en Servië worden panden doorzocht. Hoewel het onderzoek nog loopt, meldt de politie al wel dat er beslag is gelegd op telefoons, computers en auto's. Ook is er contant geld gevonden.

Op beelden uit Montfoort is te zien dat daar een speciale eenheid met automatische vuurwapens aanwezig was:

Politie doorzoekt bedrijfspand in Montfoort

De politie zegt dat rechercheurs twee jaar geleden een onderzoek zijn gestart nadat het vermoeden was ontstaan dat de verdachten zich bezighielden met criminele activiteiten.

"De afgelopen twee jaar hebben we meer bewijs gevonden over de handel in verdovende middelen en witwassen. Dat heeft ertoe geleid dat we hen vandaag hebben aangehouden. En daarnaast onderzoeken we in 22 panden of daar meer relevant bewijs ligt voor het onderzoek", zegt de politie.

De rechercheurs krijgen hulp van specialistische groepen, zoals een arrestatieteam en de bewakingseenheid. De zeven verdachten zitten voorlopig vast in beperking. Dat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl