Schade na storm Julia in Colombia
NOS NieuwsAangepast

Zeker 28 doden door tropische storm Julia in Midden-Amerika

Een tropische storm heeft aan zeker 28 mensen in Midden-Amerika het leven gekost. Onder meer in Guatemala, El Salvador en in Honduras vielen slachtoffers.

Vijf mensen kwamen in Guatemala om het leven toen het huis waarin zij schuilden, werd bedolven onder weggespoelde aarde. En in de provincie Huehuetenango, nabij de grens met Mexico, vielen negen doden bij reddingswerkzaamheden.

De autoriteiten in El Salvador maakten melding van zeker negen doden, onder wie vijf militairen. In het land zijn 830 mensen geëvacueerd vanwege de storm, die de naam Julia heeft gekregen.

In Honduras zijn tot dusver vijf doden gemeld, onder wie een moeder met een kind. Zij zaten op een boot die door het noodweer kapseisde. In het land hebben 9200 mensen elders bescherming opgezocht.

Aan land

Afgelopen weekend kwam Julia aan de oostkust van Nicaragua aan land. Een miljoen mensen kwamen daar zonder elektriciteit te zitten. Ook werden zo'n 13.000 gezinnen geëvacueerd.

Bekijk hier de schade in verschillende landen:

Schade door storm Julia in Midden-Amerika

Volgens het Amerikaanse National Hurricane Center in Miami trekt de tropische storm verder langs de kust van El Salvador en Guatemala. In beide landen zijn de scholen vanwege het noodweer gesloten.

Hoewel Julia inmiddels is afgezwakt, is het gevaar nog niet geweken. De storm gaat gepaard met hevige regen, met modderstromen en overstromingen.

De voorbije weken veroorzaakte orkaan Ian grote ravage in het westen van Cuba en het zuidoosten van de Verenigde Staten. Zeker honderd mensen kwamen om het leven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl