EPA
NOS Wielrennen

Moolman wint Ronde van Romandië, wereldkampioene Van Vleuten tweede

Ashleigh Moolman heeft de Ronde van Romandië op haar naam gebracht. De voor SD Worx rijdende Zuid-Afrikaanse zag de eindoverwinning in de door Marta Lach (Ceratizit-WNT) gewonnen slotetappe niet in gevaar komen.

De rit voerde van Fribourg naar Genève over ruim 147 kilometer. De Nederlandse Quinty Ton en de Australische Ella Harris kozen op ruim honderd kilometer van de streep de aanval.

De twee werkten goed samen en kregen een paar minuten, maar met nog twee kilometer voor de boeg was de vlucht voorbij. De sprint werd vervolgens aangetrokken voor rensters als de Italiaanse Elisa Longo Borghini en de Cubaanse Arlenis Sierra, maar de Poolse Lach drukte haar wiel als eerste over de meet.

Van Vleuten geklopt

Moolman had zaterdag de koninginnenrit gewonnen en daardoor de leidende positie van Sierra overgenomen. Annemiek van Vleuten moest de 36-jarige Moolman toen op de slotklim laten gaan en finishte op 26 seconden achterstand. Daarmee legde de Nederlandse wereldkampioene de basis voor haar tweede plek in het eindklassement.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl