Moolman komt over de finish in de tweede etappe van de Ronde van Romandië
NOS Wielrennen

Moolman breekt jarige Van Vleuten in Romandië, pakt ritzege en leiderstrui

De Zuid-Afrikaanse Ashleigh Moolman heeft in de tweede rit van de Ronde van Romandië de zege en leiderstrui gepakt. De finish van de 104,5 kilometer lange rit lag op de top van de meer dan 2.000 meter hoge Thyon, de hoogste top in de Womens WorldTour dit jaar.

Van Vleuten, die in Romandië voor het eerst als wereldkampioen in haar regenboogtrui rijdt, staat tweede in het algemeen klassement op dertig seconden van Moolman.

Van Vleuten doet kopwerk in de Ronde van Romandië, met achter haar Moolman

Nadat alle ontsnapte vrouwen op 8,5 kilometer van de finish waren ingerekend, plaatsten Van Vleuten (Movistar) en Moolman (SD Worx) verschillende aanvallen, waarmee ze de concurrentes stuk voor stuk van zich afschudden. Op 2,5 kilometer van de top versnelde Moolman nogmaals en dit keer moest ook Van Vleuten lossen.

De wereldkampioene kwam op haar 40ste verjaardag 0.26 na Moolman over de meet. Elisa Longo Borghini (Trek) werd derde op 0.43 van Moolman.

Afsluiting wielerkalender

De driedaagse Ronde van Romandië voor vrouwen staat voor het eerst op de internationale kalender en vormt meteen de afsluiting van de wielerkalender voor de vrouwen in het WorldTour-peloton. De ronde bestaat uit drie etappes. Zondag is de laatste race, een etappe van 147 kilometer van Fribourg naar Genève.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl