NOS Nieuws

Diepe rouw na bloedbad op Thais kinderdagverblijf

In Thailand wordt op grote schaal gerouwd voor de slachtoffers van het bloedbad dat gisteren werd aangericht door een oud-politieman. Hij doodde op een kinderdagverblijf en bij hem thuis in totaal 36 mensen, onder wie 23 kinderen. Het drama was in Uthai Sawan, een plaatsje honderden kilometers ten noorden Bangkok.

Bij het kinderdagverblijf kwamen vandaag nabestaanden en rouwenden samen. Het verdriet is enorm:

Tranen en bloemen bij Thais kinderdagverblijf: 'Mijn hart huilt'

Op regeringsgebouwen hangt de vlag halfstok. Onder degenen die bloemen kwamen leggen bij het kinderdagverblijf was premier Chan-o-cha. Koning Vajiralongkorn en koningin Suthida hebben het ziekenhuis bezocht waar een aantal gewonden worden verpleegd. Ook staat er een ontmoeting gepland met de families van de slachtoffers.

Uit de autopsie is vast komen te staan dat de meeste kinderen met een mes zijn omgebracht. De volwassenen zijn doodgeschoten.

De dader is een 34-jarige man die dit jaar werd ontslagen vanwege betrokkenheid bij een drugszaak. Hij zou bang zijn geweest dat zijn vrouw hem wilde verlaten. Zijn kind zat op het kinderdagverblijf, maar was daar al een maand niet geweest. Na de moordpartij daar reed de dader naar huis, waar hij zijn vrouw en kind ombracht. Vervolgens pleegde hij zelfmoord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl