Alec Baldwin (links) vorige maand bij een wedstrijd op tennistoernooi US Open
NOS Nieuws

Acteur Alec Baldwin schikt met nabestaanden doodgeschoten cameravrouw

Acteur Alec Baldwin heeft samen met medeproducenten van de film Rust een schikking getroffen met de nabestaanden van de doodgeschoten Halyna Hutchins. Daardoor is de rechtszaak die de nabestaanden hadden aangespannen van de baan en worden de opnames van de western in januari hervat, zo bevestigt Baldwin op Instagram.

Baldwin, die de hoofdrol speelt in de film, schoot een jaar geleden met een geladen pistool richting de camera op de Rust-set. Daarbij werd de 42-jarige Hutchins dodelijk geraakt en liep een regisseur verwondingen op. Baldwin zei daarna dat hij niet wist dat er kogels in het wapen zaten.

Rechtszaak

In februari begonnen de nabestaanden van Hutchins tegen de betrokken filmproducenten, onder wie dus Baldwin, een rechtszaak. Ze hielden hen verantwoordelijk voor het negeren van de veiligheidsvoorschriften op de set.

De acteur vertelde in december meer over het fatale incident, in een interview met de zender ABC:

Alec Baldwin in tranen tijdens interview over fataal schietincident op filmset

Baldwin schrijft op Instagram dat hij iedereen die heeft bijgedragen aan een oplossing "van deze tragische en pijnlijke situatie" dankbaar is.

'Wil niemand schuld geven'

Entertainmentsite Deadline sprak met de man van Hutchins, Matthew Hutchins, die als onderdeel van de schikking nu uitvoerend producent wordt van de film. Hutchins benadrukt "geen interesse" te hebben in het aanwijzen van schuldigen. "We zijn het er allemaal over eens dat de dood van Halyna een verschrikkelijk ongeluk was." De hoogte van het schikkingsbedrag is niet bekend.

Baldwin en de medemakers van Rust kunnen nog wel strafrechtelijk worden vervolgd in de zaak. Het onderzoek van de autoriteiten in New Mexico, waar de film werd opgenomen, loopt nog.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl