NOS SportAangepast

Van Duijvenbode laat zich provoceren door fans, Van Gerwen wel simpel door

Dirk van Duijvenbode is in het Engelse Leicester niet door de eerste ronde van de World Grand Prix gekomen. De darter verloor op het majortoernooi van titelhouder Jonny Clayton uit Wales: 1-2 (3-1, 1-3, 1-3).

Vijfvoudig winnaar Michael van Gerwen bereikte wel de volgende ronde dankzij een zege op de Schot Gary Anderson: 2-0 (3-0, 3-2).

Prima start Van Duijvenbode

Van Duijvenbode startte prima, maar liet zich in de beslissende fase van de tweede set steeds meer afleiden door opmerkingen uit het publiek. De zaal in Leicester was matig gevuld, waardoor vrijwel alles te horen was voor de darters.

Dirk van Duijvenbode

Het gejoel van de fans trok Van Duijvenbode dusdanig uit zijn concentratie dat hij niet meer in zijn spel kwam. Clayton ging daarentegen steeds beter gooien en sloeg op zijn derde matchdart toe.

'Werd uit wedstrijd gehaald'

"Ik wil geen excuses zoeken, maar er zijn mensen die superfanatiek zijn", doelde Van Duijvenbode na afloop tegenover Viaplay op de opmerkingen vanuit het publiek. "Ik had een geweldig gevoel, maar ik werd toch uit de wedstrijd gehaald."

Van Duijvenbode probeerde naar eigen zeggen nog de beveiliging in te schakelen om de personen in kwestie tot bedaren te brengen. "Ik was twee sets lang naar beveiliging aan het zoeken, maar ik kreeg geen contact. Maar ik wil geen excuses maken, ik gooide niet goed."

Van Duijvenbode beleefde bij de World Grand Prix van 2020 zijn doorbraak door voor het eerst een televisiepartij te winnen en bovendien meteen tot de finale door te dringen. Daarin bleek Gerwyn Price te sterk.

Van Gerwen toonde aan wel in vorm te zijn. De Brabander brak Anderson twee keer in de eerste set en leek op weg naar een simpele zege.

In de tweede set werd Van Gerwen even aan het werk gezet toen hij op een 2-1 achterstand in legs kwam en het initiatief bij Anderson lag. De Nederlander had de achterstand echter in een mum van tijd weggepoetst en gooide de partij met een triple-18 en dubbel-16 resoluut uit.

Danny Noppert is de derde Nederlander die deze week in Leicester in actie komt. Hij speelt op dinsdag tegen de Duitser Gabriel Clemens.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl