Robert Lewandowski

Barcelona aan kop na winst op Mallorca, Atléti-captain Koke viert record met zege

FC Barcelona heeft in Spanje zijn zesde overwinning op rij geboekt. Zonder de geblesseerde Oranje-internationals Memphis Depay en Frenkie de Jong wonnen de Catalanen met 1-0 bij Real Mallorca.

Barcelona had voor rust de overhand en na twintig minuten opende Robert Lewandowski op fraaie wijze de score. De Pool kapte eerst een man uit en schoot in de verre hoek raak, alweer zijn negende goal in zeven duels voor Barça.

Ook in het vervolg heersten de bezoekers, al waren Jaume Costa en de Zuid-Koreaan Lee Kang-in nog wel dicht bij de 1-1. Omdat die uitbleef, heeft Barcelona voor zeker één dag de koppositie in La Liga overgenomen van Real Madrid, dat zondag Osasuna op bezoek krijgt.

Koke viert record met zege

Atlético Madrid won de uitwedstrijd bij Sevilla met 2-0, waardoor de hoofdstedelingen opschoven naar de vijfde plaats op de ranglijst.

Atlético Madrid viert de 1-0 tegen Sevilla

Voor Koke, de aanvoerder van Atlético Madrid, was het een bijzonder duel. De dertigjarige Madrileen speelde zijn 554ste wedstrijd voor Atlético Madrid en werd daarmee de speler met de meeste officiële wedstrijden voor de Madrileense club.

Koke speelde in zijn carrière nooit voor een andere club dan Atlético Madrid. Hij begon op zijn zesde in de jeugdopleiding en maakte in 2009 op zeventienjarige leeftijd zijn debuut in de hoofdmacht.

Koke met de beker van La Liga na het landskampioenschap van 2021

In het duel waarin hij Adelardo Rodríguez, van 1959 tot 1976 speler van Atlético, voorbijging in aantal wedstrijden, had Koke ook nog een klein aandeel in de overwinning. De aanvoerder gaf de assist bij de 1-0 tegen Sevilla. Hij bediende Marcos Llorente, die de bal feilloos langs doelman Bono schoof.

Álvaro Morata zorgde na bijna een uur spelen op prachtige wijze voor de 2-0. De aanvaller had een perfecte lob in huis, waarmee hij Bono kansloos liet.