Union-doelman Frederik Ronnow kreeg twee doelpunten om de oren

Union Berlin verliest, maar blijft koploper in Bundesliga

Union Berlin is zijn ongeslagen status in de Bundesliga kwijt. De ploeg van topscorer Sheraldo Becker verloor met 2-0 bij Eintracht Frankfurt en moet de koppositie nu delen met SC Freiburg, dat FSV Mainz met 2-1 klopte.

Frankfurt begon goed en na een fraaie actie van Randal Kolo Muani was Mario Götze al na iets meer dan tien minuten trefzeker. Union stond voor het eerst dit seizoen achter en vlak voor rust werd het zelfs 2-0. Jesper Lidström veroverde de bal, omspeelde twee man en scoorde. Twintig minuten voor tijd kreeg Kolo Muani rood, maar Union wist niet van de man meer te profiteren.

Borussia Dortmund verspeelde de kans om de nieuwe koploper te worden door de 3-2 nederlaag bij FC Köln. Dortmund kwam na een half uur spelen op voorsprong door een treffer van Julian Brandt, maar moest in tweede helft drie treffers incasseren. Een eigen doelpunt gaf Dortmund nog hoop op minstens een punt, maar de gelijkmaker viel niet meer.

De stand in de Bundesliga

Voor Bayern München was er een dag na de 4-0 zege op Bayer Leverkusen een flinke tegenvaller. Joshua Kimmich en Thomas Müller testten positief op het coronavirus.

De twee spelers moeten daardoor hoogstwaarschijnlijk de Champions League-wedstrijd van dinsdag tegen Viktoria Plzen missen en zijn mogelijk ook niet beschikbaar voor de Bundesliga-topper tegen Borussia Dortmund op zaterdag.

De nieuwe besmettingen bij Bayern volgen op die van doelman Manuel Neuer en Leon Goretzka. Zij keerden juist terug in de ploeg voor het duel met Leverkusen.