ANP
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Agenten gewond bij ontspoord studentenfeest Rotterdam, drie mensen vast

Bij een vechtpartij op een studentenfeest in Rotterdam is vannacht een onbekend aantal politieagenten lichtgewond geraakt. Drie studenten (21, 22 en 23 jaar) zitten vast op verdenking van openlijke geweldpleging en belediging. Een van die drie raakte gewond door de beet van een politiehond.

De politie kwam rond 01.30 uur vannacht in actie, na een melding van geluidsoverlast in Rotterdam-Kralingen, meldt Rijnmond.

"Er zijn twee agenten op afgegaan", zegt een woordvoerster van de politie. "Er waren aanvankelijk niet eens zoveel mensen bij. Maar toen kwamen er van alle kanten mensen bij die zich ermee begonnen te bemoeien. Zo'n vijftien tot twintig. Er werd volop gescholden en er werden hele nare dingen geroepen naar de agenten. Toen de collega's zeiden 'jullie moeten niet zo doorgaan, anders gaan we mensen aanhouden wegens belediging' liep het uit de hand en ontstond een vechtpartij."

Nadat meer agenten waren gearriveerd, kon de vechtpartij worden beëindigd. Hoeveel politieagenten gewond zijn geraakt, kan de woordvoerster niet zeggen. "Maar de verwondingen vielen mee. Geen van de agenten hoefde naar het ziekenhuis." Ook de beet van de politiehond bleek niet ernstig. De gewonde student is samen met twee anderen vastgezet op het politiebureau.

Volgens de woordvoerster worden ze in de loop van vandaag verhoord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl