NOS Nieuws

Wekdienst 28/9: Florida zet zich schrap voor orkaan Ian • Kamer debatteert over corona

Goedemorgen! Vandaag komt orkaan Ian aan land in de Amerikaanse staat Florida en debatteert de Tweede Kamer over de ontwikkelingen rond corona.

Eerst het weer: bij een westenwind trekken nog enkele buien over het land. Ook breekt de zon geregeld door. Het blijft vrij koel met maximaal 14 graden in de middag. Voorlopig houdt het wisselvallige en koele weer aan.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De Tweede Kamer debatteert over de ontwikkelingen rond corona. Gisteren werd bekend dat de najaarsgolf mogelijk is begonnen. Ook gaat het Kamerdebat over de transgenderwet verder, het is onzeker of er voldoende steun voor is.
  • Orkaan Ian komt naar verwachting aan land in de Amerikaanse staat Florida. Er wordt gevreesd voor overstromingen.
  • De kinderpostzegelactie begint vandaag en duurt een week. Minister Wiersma van Onderwijs neemt het eerste velletje zegels in ontvangst.
  • De Nederlandse volleybalsters spelen om 20.00 uur de derde groepswedstrijd van het WK in de Gelredome in Arnhem tegen Puerto Rico. Nederland won eerder al van Kenia en Kameroen.

Wat heb je gemist?

De Oost-Timorese bisschop Carlos Belo, die in 1996 de Nobelprijs voor de Vrede kreeg, wordt door meerdere mannen uit Oost-Timor beschuldigd van seksueel misbruik. Dat schrijft weekblad De Groene Amsterdammer op basis van eigen onderzoek.

Ze zeggen door de hoge geestelijke misbruikt te zijn in hun tienerjaren, tijdens de onafhankelijkheidsstrijd waarin de bisschop een belangrijke bemiddelende rol speelde.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

In museum Catharijneconvent in Utrecht opent een expositie over de geschiedenis van gospelmuziek. De tentoonstelling bevat onder meer video- en audiofragmenten van iconische gospelartiesten.

Nieuwe expositie over gospelmuziek: 'Het geeft hoopt en raakt je'

Fijne woensdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl