Twitter.com/AbdulhaqOmeri
NOS NieuwsAangepast

Doden en gewonden bij explosie moskee in Kabul

In de Afghaanse hoofdstad Kabul is vanmiddag een luide explosie geweest voor de Wazir Akbar Khan Moskee. Daarbij zijn zeker zeven mensen om het leven gekomen en tientallen mensen gewond geraakt, zegt een door de Taliban aangestelde woordvoerder van de politie.

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken werd de explosie veroorzaakt door een autobom. De explosieven zouden zijn vastgemaakt aan een voertuig dat langs de weg bij de moskee stond. Toen gelovigen na het vrijdaggebed naar buiten kwamen, ging de bom af. Eerder meldden ooggetuigen aan Afghaanse media dat het ging om een magnetische bom.

De Italiaanse hulporganisatie Emergency zegt dat er veertien slachtoffers zijn binnengebracht bij hun chirurgisch centrum in Kabul. Vier van hen waren al overleden bij aankomst.

De afgelopen tijd zijn er vaker dodelijke aanslagen gepleegd in moskeeën tijdens het vrijdagmiddaggebed. Een aantal van die aanslagen werd opgeëist door terreurbeweging Islamitische Staat. Over de aanslag van vandaag is nog geen motief of dader bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl