NOS
NOS WielrennenAangepast

Van Vleuten kan ondanks breuk in elleboog starten bij WK op de weg

Annemiek van Vleuten kan ondanks het breukje in haar elleboog komende nacht van start gaan bij de WK op de weg. Dat heeft wielerbond KNWU vrijdagmiddag bekendgemaakt.

"Bij een laatste test vandaag bleek het herstel voldoende om deel te kunnen nemen", schrijft de bond op Twitter.

Van Vleuten liep de breuk woensdag op bij een val tijdens de gemengde ploegentijdrit. Een dag later kon ze alweer trainen op de fiets, maar staan op de pedalen ging nog niet. "Zeker op zo'n parcours moet je dat wel kunnen", zei Van Vleuten donderdag.

Op de pedalen staan

Vrijdag stapte Van Vleuten opnieuw op de fiets om met een deel van de Nederlandse selectie te trainen. "Het ging op zich best goed, ze heeft een paar keer kunnen staan", zei bondscoach Loes Gunnewijk. "Dat is positief."

Voordat de KNWU naar buiten bracht dat Van Vleuten gaat rijden, maakten we onderstaande reportage over de laatste trainingsdag.

WK-deelname Van Vleuten nog steeds onzeker, ze kan wel weer op pedalen staan

Van Vleuten liet direct na de training nog weten dat het staan op de pedalen en het trekken aan het stuur nog niet van harte ging. "We moeten het er straks met z'n allen over hebben, maar het ziet er positief uit", aldus de bondscoach.

Enkele uren na die laatste training is de beslissing genomen dat Van Vleuten aan de start zal verschijnen.

De wegwedstrijd bij de vrouwen wordt in de nacht van vrijdag op zaterdag afgewerkt. De mannen rijden het WK in de nacht van zaterdag op zondag.

NOS
WK wielrennen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl