foto FPMB
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Aanhoudingen na vechtpartij Waalwijk, mogelijk confrontatie tussen hooligans

In Waalwijk zijn gisteravond elf jongeren uit Den Haag aangehouden na een vechtpartij. Volgens Omroep Brabant ging het mogelijk om een vechtpartij tussen supporters van RKC Waalwijk en ADO Den Haag, maar de politie kan dit niet bevestigen.

Rond 19.15 uur kregen agenten een melding van een vechtpartij tussen twee groepen in de Wederikstraat. Eenmaal ter plaatse zagen zij dat zo'n tachtig mensen bij de vechtpartij waren betrokken.

De knokpartij werd opgebroken en een aantal jongeren werd aangehouden voor openlijke geweldpleging. Door de vechtpartij raakten meerdere betrokkenen gewond, meldt de politie. Ook hadden mensen slag- en steekwapens bij zich. Die zijn in beslag genomen.

Verdachten na verhoor op vrije voeten

De elf arrestanten zijn tussen de 16 en 23 jaar oud en komen uit Den Haag en omgeving. Na verhoor mochten ze weer naar huis. De politie doet verder onderzoek en roept getuigen of mensen met camerabeelden op om zich te melden. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Op Twitter gaan beelden ronden van de vechtpartij. Daar wordt ook gemeld dat het zou gaan om een confrontatie tussen hooligans van ADO Den Haag en van RKC, dat gisteravond in Waalwijk speelde tegen SC Cambuur. De politie kan hier desgevraagd niets over zeggen en laat weten dat het onderzoek nog loopt.

Advertentie via Ster.nl