Robert Lewandowski (Barcelona) op de grond

Bayern geeft Barcelona en teruggekeerde Lewandowski lesje in effectiviteit

Bayern München heeft in groep C van de Champions League na Internazionale ook FC Barcelona aan de zegekar gebonden. De Zuid-Duitsers toonden zich effectiever en klopten de Catalanen met 2-0.

Vooraf ging één naam veelvuldig over de tong: Robert Lewandowski. De Pool stapte deze zomer na acht jaar in Beierse dienst over naar Barcelona en keerde vanavond voor even terug.

Lewandowski kreeg in de eerste helft twee uitstekende kansen om zijn oude club te pijnigen. Eerst lepelde hij de bal op aangeven van Gavi over het doel en enkele minuten later pareerde keeper Manuel Neuer een kopbal van de spits.

Lewandowski verzuimt Barcelona op voorsprong te zetten

Bayern had zichtbaar moeite met het spel van de Catalanen en kon zelf maar weinig uitrichten. Alleen Marcel Sabitzer loste een gevaarlijk schot, dat naast ging.

Noussair Mazraoui, ingevallen voor de geblesseerde Benjamin Pavard, voorkwam aan de overzijde met een puike sliding een nieuwe mogelijkheid voor Lewandowski.

De missers van Lewandowski, normaal toch zo trefzeker, braken Barcelona op, want Bayern scoorde kort na rust zelfs twee keer. Eerst kopte Lucas Hernández raak uit een corner, vervolgens sneed Leroy Sané door het hart van de Catalaanse defensie om vervolgens Marc-André ter Stegen te passeren.

Lucas Hernández

Die klappen kwam Barcelona, met Frenkie de Jong als invaller en Memphis Depay het gehele duel op de bank, niet meer te boven. Ook omdat Pedri (buitenkant paal) na ruim een uur verzuimde de spanning terug te brengen.

Bij Bayern kwam Matthijs de Ligt niet in actie. Ryan Gravenberch viel tien minuten voor tijd in. Scheidsrechter Danny Makkelie, vrijdag nog leidsman bij PEC Zwolle - Willem II, kende een vrij vlekkeloze avond met zijn assistenten.

Club Brugge verrast

In groep B verraste Club Brugge door met 4-0 uit te halen bij FC Porto. Ferran Jutglà (strafschop), Kamal Sowah, Andreas Olsen en Antonio Nusa verschenen op het scorebord.

Bayer Leverkusen versloeg Atlético Madrid door late goals van Robert Andrich en Moussa Diaby: 2-0. De ingevallen Jeremie Frimpong was verantwoordelijk voor beide assists.

Eintracht Frankfurt boekte in groep D een 1-0 overwinning op bezoek bij Olympique Marseille. Jesper Lindstrøm maakte vlak voor rust de enige treffer van de wedstrijd.