In samenwerking met
Omroep Zeeland
NOS Nieuws

Sterrenchef kookt voor Zeeuwse ziekenhuispatiënten

Patiënten in het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis in Goes kunnen de komende maanden kiezen voor een maaltijd uit de koker van chef Thijs Meliefste, van het met een Michelinster bekroonde restaurant Meliefste in Wolphaartsdijk. "Ik wilde een gerecht maken waar je je op kunt verheugen als je in de lappenmand ligt."

De maaltijden worden bereid in de ziekenhuiskeuken in Goes. "Het niveau is natuurlijk niet hetzelfde", zegt sterrenchef Meliefste bij Omroep Zeeland. Maar of het in de buurt komt van de kwaliteit van zijn sterrenrestaurant? "We hebben het zo goed mogelijk proberen te maken met heel goede smaken."

Scholfilet met spinazie

Het gerecht bestaat uit scholfilet met zeevruchtensaus met spinazie-venkelmix en aardappel-knolselderijbrandade. "Ik heb er een voedzame maaltijd van proberen te maken", zegt Meliefste, wiens restaurant vorig jaar bekroond werd met een ster. "En als dit een lichtpuntje kan zijn als je ziek bent, dan is mijn missie geslaagd."

De maaltijd van Thijs Meliefste

Het ziekenhuis stelde weinig eisen aan het gerecht, behalve dat het gezond moet zijn, vertelt manager Renske van Ewijk. "Het moest genoeg groente bevatten. Verder hebben we het aan de creativiteit aan Thijs Meliefste overgelaten."

De schol is vanaf morgen voor patiënten in het ziekenhuis te bestellen. Zij hoeven daar niet extra voor betalen. Als het populair blijkt, willen het ziekenhuis en Meliefste de samenwerking voortzetten en zal de chef een nieuw gerecht bedenken.

Het ziekenhuis is volgens de regionale omroep de eerste zorginstelling in Nederland die samenwerkt met een sterrenkok.

Advertentie via Ster.nl