NOS Sport

Bol ook op 400 meter horden bij Diamond League-finale in Zürich veruit de snelste

Bol ook op 400 meter horden bij Diamond League-finale in Zürich veruit de snelste

Femke Bol heeft in de Diamond League voor het tweede jaar op rij de hoofdprijs van 30.000 euro gewonnen op de 400 meter horden. Ze won in Zürich de zevende en laatste wedstrijd en boekte daarmee haar vijfde Diamond League-zege van het seizoen.

De 22-jarige Bol won dit jaar alle wedstrijden waarin ze uitkwam op de 400 meter horden van de Diamond League. Ze zegevierde eerder dit jaar in Rome, Oslo, Stockholm en Lausanne.

Bij de WK won ze zilver achter de ontketende Sydney McLaughlin, die met 50,68 het wereldrecord verpulverde. Bij de EK maakte Bol indruk met een dubbelslag op de 400 meter met en de 400 meter zonder horden. Ook pakte ze goud op de 4x400 meter.

McLaughlin ontbrak in Zürich, waar Bol zeker geen vlekkeloze race liep: bij de laatste horde kwam ze net niet goed uit. Maar met 53,03 hield ze de concurrentie ruim achter zich.

Bol moe maar tevreden

"Ik merkte bij horde zeven al dat ik moe was en de laatste horde heb ik met mijn verkeerde been genomen", sprak Bol na afloop. "Gelukkig lag ik zo ver voor dat ik het kon hebben. Ik ben in ieder geval superblij met de overwinning."

Bekijk hieronder de reactie en de huldiging van Femke Bol in Zürich.

Klaver en Bonevacia zevende, Smidt achtste

Lieke Klaver heeft de Diamond League-cyclus afgesloten met de zevende plaats op de 400 meter. Met 51,55 bleef de nummer vier van het WK ver boven haar persoonlijke record van 50,18.

Bekijk hieronder de race en de reactie van Lieke Klaver, waarin ze terugblikt op haar "bizarre seizoen".

Olympisch en wereldkampioene Shaunae Miller-Uibo ontbrak in Zürich en dat bood Marileidy Paulino, de nummer twee van de Spelen in Tokio en de WK van Eugene, de kans om haar vierde Diamond League-zege van het jaar te boeken.

De atlete uit de Dominicaanse Republiek deed dat met groot machtsvertoon: met 48,99 liep ze de beste tijd van het seizoen en een nationaal record.

Liemarvin Bonevacia werd in zijn 400 meter laatste in 45,84. In een race zonder de olympisch kampioen en de wereldkampioen greep Kirani James de winst in 44,26.

Bekijk hieronder de race en de reactie van Liemarvin Bonevacia.

Op de 400 meter horden moest Nick Smidt zich met een tijd van 51,82 tevreden stellen met de achtste plaats. De zege ging naar Alison Dos Santos uit Brazilië in 46,98.

Fraser-Pryce en Bromell winnen 100 meters

De Jamaicaanse atlete Shelly-Ann Fraser-Pryce won voor de vijfde keer de finale van de Diamond League op de 100 meter. De tweevoudig olympisch kampioene op de kortste sprintafstand, 35 jaar inmiddels, was te snel voor haar landgenote Shericka Jackson.

Bij de mannen werd de 100 meter gewonnen door Trayvon Bromell. De Amerikaan liep een tijd van 9,94 en versloeg daarmee de Jamaicaan Yohan Blake (10,05) en de Canadees Aaron Brown (10,06). Voor Bromell was het zijn eerste eindoverwinning in de Diamond League.

Bekijk hieronder beelden van de 100 meter en de 100 meter horden bij de vrouwen en de 100 meter en 200 meter bij de mannen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl