In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS NieuwsAangepast

Uitslaande brand in congrescentrum Nieuwegein nog niet onder controle

De brand die vanmiddag uitbrak op het dak van het NBC Congrescentrum in Nieuwegein is nog niet onder controle. Het gaat om een "zeer grote brand" en daarbij komt veel rook vrij. Omwonenden worden daarom opgeroepen om ramen en deuren gesloten te houden.

De brand brak vanmiddag rond 14.40 uur uit. Ongeveer 400 mensen die op dat moment aanwezig waren in het pand, moesten direct naar buiten. De brandweer zette zeker 20 voertuigen in om het vuur te bestrijden. Ook werd er een ambulance opgeroepen, voor iemand die rook had ingeademd.

Het vuur is lastig te blussen omdat de brand voornamelijk in de spouwmuren en het dak woedt. Bovendien is de rookontwikkeling zo groot dat de brandweer niet van binnenuit kan blussen.

Vanavond is besloten om een kraan in te zetten en de gevelplaten te verwijderen. Hierna zou de brandweer wel in staat moeten zijn om de brand goed te blussen. Dat zal nog wel enige tijd gaan duren, meldt de Veiligheidsregio.

Werkzaamheden aan dak

Vanwege de rookontwikkeling roept de Veiligheidsregio omwonenden op om ramen en deuren gesloten te houden en waar mogelijk mechanische ventilatie uit te schakelen.

De brand ontstond bij werkzaamheden aan het dak van het NBC Congrescentrum aan de Blokhoeve in Nieuwegein. De dakdekkers hebben zelf de brandweer gebeld, meldt RTV Utrecht.

Advertentie via Ster.nl