NOS NieuwsAangepast

Podcast De Stemming: Rotbesluiten, warme woorden en dubbele achternamen

Staatssecretaris Van der Burg noemde het rotbesluiten, maar hij vindt de keuzes die hij heeft gemaakt over de beperking op gezinshereniging bij asielzoekers noodzakelijk. De Tweede Kamer debatteerde hierover met Van der Burg. Hoe verliep dit debat?

Eerder deze week vertrok plotseling minister Staghouwer van Landbouw. Wat is daar gebeurd en wat voor gevolgen heeft zijn vertrek voor de boeren?

In de rubriek de Wandelgangen spraken Joost Van Veen tot Vullings en Xander Wulp in de Plomp met enkele Kamerleden over het wetsvoorstel 'dubbele achternamen.'

En Joost bereikte vorige week de top van de Italiaanse bergpas Stelvio, nadat hij een week daarvoor door zijn rug ging met spit. Hoe fris en fruitig zit hij nu op zijn stoel?

Deze aflevering van De Stemming kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl