NOS NieuwsAangepast

Schrappen treinen bij Arena leidde niet tot grote problemen

Het schrappen van het treinverkeer van en naar Amsterdam Bijlmer Arena in Amsterdam heeft vandaag niet tot grote problemen geleid. Er kwamen meer mensen dan anders met de auto, de fiets of de scooter naar de evenementen in de omgeving.

Van 16.30 uur tot even voor 18.30 uur speelde Ajax in de Johan Cruijff-Arena tegen Cambuur. Vanavond is in de Ziggo Dome het afscheidsconcert van de Nederlandse band Kensington en in AFAS Live een optreden van de Nederlandse zangeres Yade Lauren.

Tussen 14.15 uur en 20.30 uur stopten er geen treinen in Amsterdam Bijlmer Arena, Amsterdam Holendrecht en beperkt in Duivendrecht. De NS heeft die keuze gemaakt vanwege de drukte die de Grand Prix in Zandvoort met zich meebrengt en om veiligheidsredenen. Het vertrek van de ruim 100.000 racefans viel samen met het begin van de wedstrijd Ajax-Cambuur.

Zonder de maatregel zou het veel te druk worden in de trein, licht een NS-woordvoerder toe. Er is overlegd met de KNVB om de voetbalwedstrijd op een ander tijdstip te laten beginnen, maar zonder resultaat.

Het was al vroeg druk rond de Johan Cruijff Arena, veel supporters gingen vroeger dan anders naar het stadion.

Extra metro's en parkeerplaatsen

Vervoersbedrijf GVB had aangekondigd extra metro's in te zetten. Voor automobilisten zijn er bij de RAI 3000 extra parkeerplaatsen geregeld. Van daaruit kunnen mensen ook met de metro naar het Arenagebied.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl