NOS
NOS NieuwsAangepast

Podcast Oog: NS-staking, de flatmoord, Bram Peper en nazimiljardairs

Het personeel van de NS staakt voor in ieder geval twee weken. Maar wat heb je nodig voor een succesvolle staking? Hoogleraar regulering van werk, Agnes Akkerman, legt het uit.

Vijftien jaar na het vonnis lijkt Rob B. toch onschuldig te zijn in de Rosmalense flatmoord. Het Openbaar Ministerie pleit voor zijn vrijspraak. Pieter van de Kruijs, advocaat van de mogelijk ten onrechte veroordeelde B., over de zaak.

Vorige week zaterdag overleed Bram Peper, oud-burgemeester van Rotterdam en voormalig minister van Binnenlandse Zaken. Oud-partijvoorzitter van de PvdA Felix Rottenberg vond hem een bijzonder en uniek figuur in de Nederlandse politiek.

Onder het naziregime werden directeuren van grote ondernemingen zoals BMW, Dr. Oetker en Volkswagen nog rijker. David de Jong schreef het boek Nazimiljardairs, waarin hij het duistere verleden van deze grote Duitse bedrijven onderzocht.

Deze aflevering van Het beste uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl