NOS SportAangepast

Hockeyers Amsterdam landskampioen

De hockeyers van Amsterdam zijn voor het eerst sinds 2004 en voor de twintigste keer in de historie kampioen geworden.

Amsterdam won ook het tweede finaleduel met Bloemendaal, dat zo naast zijn zesde titel op rij greep. Op 't Kopje wonnen de bezoekers na strafballen.

Beide formaties waren angstig en goed hockey was zeldzaam. Een eigen doelpunt van Klaas Vermeulen, na een schot van Rogier Hofman, zette Bloemendaal op 1-0.

Hoogtepunt van de middag was de 1-1 van Mirco Pruyser, die uit een lastige hoek met een snoeiharde backhand precies de kruising vond.

Bij de strafballen werd Klaas Veering de held van Amsterdam. De keeper stopte er twee, waaronder de beslissende van Ronald Brouwer.

Rekenen op strafballen

"Ik rekende op strafballen en daar liep het dus ook op uit", sprak de dertigjarige routinier glunderend na zijn hoofdrol op 't Kopje. "Ik was er mentaal helemaal op voorbereid."

Veering pakte in de noodzakelijke strafballenreeks, na een eindstand 1-1, de inzetten van Hofman en Brouwer.

"Strafballen zijn nu eenmaal mijn ding", lachte Veering. "In de halve finale tegen Oranje Zwart liep zo'n reeks ook al goed af voor ons. Daarna riep ik misschien iets te stoer dat ik het tegen Bloemendaal opnieuw zou laten zien. Die woorden heb ik gelukkig nu waargemaakt."

Derde titel met Amsterdam

Veering behaalde zijn derde landstitel met Amsterdam. Reservedoelman Jacob van der Hoeven en Kristiaan Timman waren bij de laatste triomf zeven jaar geleden ook al van de partij.

"Het was heel lang geleden dat we met de titel konden pronken. Daarom zijn we nu ook zo megablij. We wilden allemaal zó graag kampioen worden. We hebben slecht gespeeld deze wedstrijd, maar voor de poorten van de hel hebben we de titel bij Bloemendaal weggehaald. Mooier kan het niet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl