AFP
NOS Nieuws

Stichting Brad Pitt schikt met gedupeerde huiseigenaren New Orleans

De Make It Right Foundation van Brad Pitt heeft een schikking van 20,5 miljoen dollar (ruim 20 miljoen euro) getroffen met 107 huiseigenaren in New Orleans. De Amerikaanse acteur had beloofd met de woningen bij te dragen aan de wederopbouw van de stad na orkaan Katrina, maar de huizen bleken vol gebreken te zitten.

In 2007, twee jaar na orkaan Katrina, presenteerde Brad Pitt zijn project Make It Right. Hij beloofde 150 woningen voor ontheemde families, die onder meer in stacaravans woonden. De huizen kostten gemiddeld zo'n 150.000 dollar en zouden energiezuinig en stormbestendig zijn.

The Washington Post schrijft dat het project aanvankelijk werd geprezen. Maar 10 jaar en 26 miljoen dollar later werd de bouw stilgelegd. Bewoners klaagden over schimmel, doorzakkende veranda's en lekkende daken.

'David en Goliath'

Make It Right erkende in de afgelopen jaren volgens The Post zeker twee keer dat het project niet geheel probleemloos verliep. Omdat de geboden oplossingen volgens de bewoners onvoldoende waren, spanden zij in 2018 een rechtszaak aan. De slechte bouwkwaliteit zou onder meer hebben geresulteerd in lekkages, defecte verwarming, problemen met koel- en ventilatiesystemen, elektrische storingen en sanitaire gebreken.

Dinsdag werd een schikking bereikt tussen de Amerikaanse acteur en de huiseigenaren. Iedere bewoner krijgt nu zeker 25.000 dollar (ruim 24.500 euro) als compensatie. De rest van het geld wordt verdeeld over de huizen met de ernstigste gebreken. Een advocaat van de bewoners spreekt tegenover The Post van een "David tegen Goliath-achtige situatie, waarbij het onmogelijke toch mogelijk werd".

Brad Pitt zelf heeft niet gereageerd op de schikking.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl