Track 88
NOS NieuwsAangepast

Opnieuw zeer grote brand bij houtverwerkingsbedrijf in Venray

Bij een houtverwerkingsbedrijf in Venray heeft gisteravond en vannacht een zeer grote uitslaande brand gewoed. De brandweer rukte uit met groot materieel. Het is de tweede keer in een maand tijd dat de onderneming kampt met een zeer grote brand.

De hulpdiensten kregen rond 19.45 uur de eerste melding binnen. Aanvankelijk ging het om een middelbrand, maar later is opgeschaald naar zeer grote brand. Voor het ontstaan van het vuur hoorden omwonenden explosies, vermoedelijk vanuit het pand, meldt de Veiligheidsregio Noord-Limburg.

Een woordvoerder van de veiligheidsregio zegt dat het blussen nog uren gaat duren:

Grote brand bij houtverwerkingsbedrijf Venray

De rookwolken waren in de wijde omgeving te zien. De Veiligheidsregio meldt dat er niemand in het pand aanwezig was en dat er geen gewonden zijn gevallen. Het is nog onduidelijk hoe het vuur is ontstaan. Verwacht wordt dat de brandweer nog tot donderdagmiddag bezig is met nablussen.

Maand geleden ook explosies

Op 21 juli werd bedrijf Martens Eko ook getroffen door een zeer grote brand. Er was destijds eveneens sprake van explosies. Daarbij werd toen een gevel uit de achterzijde van het pand geblazen. De nieuwste brand woedt aan de andere kant van het pand.

Over de oorzaak van het eerste incident kon de woordvoerder van de veiligheidsregio geen nieuwe informatie geven: de huidige brand heeft de prioriteit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl