NOS Nieuws

Wekdienst 16/8: Groningse acties tien jaar na zware aardbeving • Femke Bol in actie op EK atletiek 

Goedemorgen! Groningers in het aardbevingsgebied gaan een maand lang actievoeren, precies tien jaar na de zware aardbeving in Huizinge. En Femke Bol komt op het EK atletiek in München bij de halve finale in actie op de 400 meter.

Eerst het weer: geregeld zon en zomers warm met 25 tot lokaal 30 graden. In het zuiden van het land later vandaag zeer lokaal een bui. Na vandaag wordt het geleidelijk minder warm. Zon en wolken wisselen elkaar af en soms regent het.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden. Bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Precies tien jaar na de de aardbeving bij Huizinge beginnen Groningse organisaties een actiemaand. Het was de zwaarste aardbeving in Groningen. Organisaties willen opnieuw aandacht vragen voor de problemen als gevolg van de gaswinning.
  • Op de tweede dag van de EK atletiek in München komt Femke Bol in actie. Bol staat rond 13.00 uur aan de start van de halve finales van de 400 meter.
  • De Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) komt met een nieuwe droogtemonitor waarin de dalende waterstand in de rivieren en de aanhoudende droogte in Nederland worden geanalyseerd.

Wat heb je gemist?

Het Amerikaanse ministerie van Justitie wil niet dat het onderliggende document wordt vrijgegeven op basis waarvan de FBI de villa van oud-president Trump in Florida heeft doorzocht.

Openbaarmaking van deze affidavit zou volgens het ministerie een negatief effect kunnen hebben op de bereidheid van getuigen om mee te werken aan dit onderzoek en andere belangrijke onderzoeken. Er staat namelijk "zeer gevoelige informatie over getuigen" in.

Vorige week maandag doorzocht de FBI het huis van Trump in Mar-a-Lago op zoek naar documenten met staatsgeheime informatie die Trump uit het Witte Huis zou hebben meegenomen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit...

De landing van de de Airbus A321neo op het vliegveldje van het Griekse eiland Skiathos lijkt maar net goed te gaan. Vlak voordat het toestel de landingsbaan bereikt, zoeft het over de hoofden van nieuwsgierige toeristen die zich voor de landingsbaan hebben opgesteld.

Beelden van de landing zijn de afgelopen dagen massaal gedeeld. Gespeculeerd wordt of het 'de laagste landing ooit' is op het vliegveld, dat slechts één landingsbaan heeft.

Vliegtuigspotten op Skiathos populair onder toeristen

Fijne dinsdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl