SPS Media
NOS NieuwsAangepast

Grote brand in historisch centrum Deventer, zeker een zwaargewonde

In het centrum van Deventer heeft een grote brand gewoed. De brand brak rond 04.00 uit in een woning boven een winkel aan de Brink en sloeg over naar een kaaswinkel ernaast. Rond 07.00 uur werd het sein brand meester gegeven.

Zeker één bewoner is zwaargewond naar een brandwondencentrum gebracht. In het pand waar de brand uitbrak, wonen arbeidsmigranten.

Ongeveer tien bewoners van omliggende panden zijn geëvacueerd en opgevangen in een hotel aan de overkant. De brandweer schaalde direct groot op, om te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar andere panden in het kwetsbare historische centrum van Deventer. Voor het blussen van de brand werd water uit de IJssel gepompt, een paar honderd meter verderop.

De brandweer was massaal aanwezig in het centrum van Deventer:

Grote brand in centrum van Deventer

Eigenaar Wim Maassen van den Brink van de getroffen kaashandel is aangeslagen door de brand. "Dertig jaar geleden heb ik hier hetzelfde meegemaakt. Ook toen was er brand in het pand hiernaast. Het is een triest gebeuren."

Maassen van den Brink is nog niet in zijn winkel geweest, want de omgeving is afgesloten met hekken. "Maar ik beschouw de hele voorraad als verloren. Er is sowieso veel waterschade."

De kaasspecialist denkt dat hij voorlopig ergens anders moet gaan zitten met zijn winkel, net als dertig jaar geleden. "Van alle kanten wordt al hulp aangeboden en ik denk dat ik daarvan gebruik ga maken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl