Reuters
NOS Nieuws

Centrum Toronto urenlang zonder stroom, duizenden mensen getroffen

Inwoners van het centrum van de Canadese stad Toronto hebben urenlang zonder elektriciteit gezeten, vermoedelijk doordat een kraan tegen een hoogspanningskabel was gekomen. Onder meer het zakencentrum van de metropool werd getroffen door de stroomstoring. Ook moest een van de grootste winkelcentra van de stad worden ontruimd en sloten banken, hogescholen en universiteiten noodgedwongen hun deuren.

Hydro One, het grootste elektriciteitsbedrijf van de provincie Ontario waarvan Toronto de hoofdstad is, zegt dat ongeveer 10.000 mensen zijn getroffen door de stroomuitval. Volgens het bedrijf is de storing waarschijnlijk ontstaan door schade aan een hoogspanningskabel.

Het bedrijf deelt foto's van een kraan op een binnenvaartschip, die de kabel zou hebben geraakt:

Op meerdere plekken in het centrum van de stad werkten de verkeerslichten niet meer. Doordat veel cafés, restaurants en andere bedrijven vanwege de storing dichtgingen, zochten veel mensen hun heil op straat.

De brandweer van Toronto zegt tijdens de storing veel meldingen te hebben binnengekregen van mensen die vast waren komen te zitten in de lift.

Een van hen was de Canadese minister van Immigratie, Sean Fraser:

Toronto is met bijna 3 miljoen inwoners de grootste stad van Canada. Daarbij vergeleken is het aantal mensen dat door de stroomstoring geraakt werd gering, maar volgens persbureau Reuters bevinden zich in het getroffen gebied wel de grootste banken en bedrijven van de stad, evenals het stadhuis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl