Getty
NOS Voetbal

WK onder 20 begint met stunt Colombia, Oranjevrouwen spelen donderdagavond

Het WK voetbal voor vrouwen onder 20 jaar is in Costa Rica van start gegaan met een grote verrassing. Colombia, voor de tweede keer present op een WK, stuntte door het favoriete Duitsland met 1-0 te verslaan. Donderdag om 22.00 uur komt Nederland voor het eerst in actie, tegen Japan.

Duitsland is traditioneel een van de favorieten op het WK onder 20. De Duitse vrouwen waren bij alle tien edities van het toernooi van de partij, veroverden drie keer de wereldtitel en wonnen één keer zilver en twee keer brons.

Colombia was van tevoren dan ook bevreesd voor een afstraffing. Maar dat werd het in het broeierige Alajuela zeker niet. Bij de Duitse vrouwen ging veel mis en ze kwamen nauwelijks door de stugge defensie van Colombia heen. Drie minuten voor tijd viel de verdiende goal voor Colombia toen een schot van invalster Mariana Muñoz in de rechterhoek verdween.

NOS
Teleurstelling op de Duitse bank

Pas in blessuretijd was er de eerste serieuze kans voor Duitsland, maar keepster Natalia Giraldo redde knap op een inzet van Carlotta Wamser. Een minuut later schoot Wamser nog snoeihard tegen haar eigen lat toen ze de bal bij een laatste Colombiaanse kans voor de lijn weghaalde.

Oranje donderdag tegen Japan

Ook Nederland doet mee aan deze tiende editie van het WK onder 20. Oranje speelt donderdag om 22.00 uur (live te zien bij de NOS) zijn eerste wedstrijd tegen regerend wereldkampioen Japan. De Japanse vrouwen pakten de titel in 2018 in Frankrijk. Het WK van 2020 werd vanwege de coronapandemie afgeblazen.

Verder treffen de Nederlandse vrouwen in de groepsfase de Verenigde Staten, ook drievoudig wereldkampioen, en het relatief onbekende Ghana.

Alle wedstrijden van Oranje en de finale zijn live te zien op het YouTube-kanaal van NOS Sport, NPO 1 Extra en NPO Start. Op NOS.nl en in de NOS-app zijn die duels uiteraard ook te zien, alsmede alle duels vanaf de kwartfinales.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl