AFP
NOS NieuwsAangepast

Verdachte aangehouden voor moord op vier moslimmannen in VS

De politie in de Amerikaanse stad Albuquerque heeft een verdachte aangehouden in verband met een reeks moorden op moslimmannen in New Mexico. De man van 51 uit Afghanistan is aangeklaagd voor twee moorden en wordt gezien als verdachte in twee andere.

De politie van de staat maakte via Twitter bekend dat het gaat om de bestuurder van een voertuig dat vermoedelijk bij de moorden werd gebruikt. Hij werd in die auto aangehouden. Bij een huiszoeking vond de politie daarna meerdere vuurwapens.

Albuquerque Police Department
De gezochte auto

Over het motief voor de moorden wilde de politie nog niet veel kwijt, omdat daar nog onderzoek naar wordt gedaan. Eerder zei de politie dat het nog te vroeg is om van een hate crime te spreken.

Een plaatselijke religieuze leider zei van agenten te hebben gehoord dat de soennitische verdachte boos was dat zijn dochter met een sjiiet was getrouwd. De politiewoordvoerder wilde dat niet bevestigen.

De verdachte kwam volgens de politie ergens in de afgelopen paar jaar naar de VS. Hij was al bij de politie bekend vanwege andere vergrijpen, zoals huiselijk geweld.

Kogelhulzen

Afgelopen week werden er drie Pakistaans-Amerikaanse mannen vermoord in New Mexico. De slachtoffers waren 25, 27 en 41 jaar oud en kwamen uit Pakistan.

Doordat op de plaatsen delict soortgelijke kogelhulzen werden gevonden, ontdekten agenten dat de zaken met elkaar verband hielden. Ook bleek er een relatie met een vierde moord afgelopen november. Toen werd een 62-jarige moslim uit Afghanistan gedood.

De zaken brachten veel teweeg in de moslimgemeenschap in New Mexico, sommige inwoners ontvluchtten de staat of bewapenden zich na het geweld. President Biden twitterde echter dat "er in de VS geen plaats is voor deze hatelijke aanvallen". Hij zei boos en verdrietig te zijn over de moorden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl